Herkkutatti

( cantharellus tubaeformis )
40g · 20g

Herkkutatti on yksi hienoimmista ruokasienistä. Sen tuoksu ja aromi ovat vahvoja, eikä ihme, että siitä kilpailevat monet eliölajit. Käytämme tuotteisiimme parhaita 1. ja 2. luokan herkkutatteja.

Tatit viipaloidaan 5 mm viipaleiksi ja kuivataan miedossa lämmössä. Kosteusprosentti kuivauksen jälkeen on 10%, jota alemmaksi on vaikea mennä. Yhteen 40 g purkkiin käytetään 400 g tuoreita sieniä.

 
cepe

SUPPILOVAHVERO

( cantharellus tubaeformis )
30g · 15g

Suppilovahvero on satoisa myöhäissyksyn sieni. Tuotteemme on sekoitus suppilovahveroita ja kosteikkovahveroita. 

Kuivattuna sieni on todella kevyttä tavaraa ja vaikka ladomme miltei litran vetoisen lasipurkin täyteen, kuivattu sienimäärä painaa vain 30g. Tähän 30 g käytetään 300 g tuoreita sieniä.

KANTTARELLI

( cantharellus cibarius )
40g · 20g

Kanttarelli on satoisa sieni, joka ilmestyy jo keskikesällä metsiimme. Kullan keltainen sieni vain paranee kuivurissa, väri ja aromi syvenevät. Kuivatut kanttarellit purkitetaan ilmatiiviiseen lasipurkkiin, nettosisältö on 40 g. Tähän 40 g käytetään 400 g tuoreita sieniä.

 
chanterelle

MUSTATORVISIENI

( craterellus cornucopioides )
30g · 15g

Hieno voimakasarominen sieni, jota on todella vaikea löytää, sieni piiloutuu tehokkaasti maastoon. Huomaat mustatorvisienien muodostaman lämpäreen vasta sitten, kun olet jo tallonut siinä jonkin aikaa. Saatat merkitä löytöpaikan erilaisilla viitoilla seuraavaa vuotta ajatellen. Kuivatut torvisienet purkitetaan ilmatiiviiseen lasipurkkiin, nettosisältö on 30 g. Tähän 30 g käytetään 300 g tuoreita sieniä.