Suppilovahveropiirakka

Vaikeusaste: 2/5, Annoskoko: Neljälle, Valmistusaika: 50 minuuttia, Paistoaika: 30 minuuttia


AINEKSET

Taikinan ainekset:

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 200 g voita, kuutioina jääkaapin kylmänä
  • 3-4 rkl erittäin kylmää vettä
  • (vaihtoehtoisesti käytä valmis piirakkataikinaa 500 g)

Täyttteen ainekset:

  • 15 g Kaavi Porcini kuivattuja suppilovahveroita
  • 4 dl lämmintä vettä
  • 1 rkl oliivi öljyä
  • 1 keskikokoinen sipuli, silputtu
  • 240 g vedessä säilöttyjä artisokan sydämiä, leikattu 2-4 palaan
  • 1 murskattu valkosipulin kynsi
  • 1 tl tuoretta tinjamia
  • Hyppysellinen suolaa
  • Hyppysellinen pippuria
  • 1 kananmunan keltuainen piirakan voiteluun

Koristeluun:

  • Reilu lusikallinen crème fraîchia
  • Tuoretta timjamia
     

OHJEET

Piirakkapohjan ohjeet

  1. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää voi kuutiot ja sekoita tehosekoittimella tai nypi tasaiseksi murumaiseksi.

  2. Lisää hitaasti kylmä vesi ruokalusikallinen kerrallaan. Jokaisen lusikallisen jälkeen sekoita tehokkaasti. Jatka näin 3 tai 4 ruokalusikallista.

  3. Siirrä taikina jauhoiselle alustalle ja vaivaa muutaman kerran jotta saat taikinan kasaan. Muotoile taikinasta noin 20 cm pyöreä levy ja peitä elmukelmulla. Laita taikina jääkaappiin 30 minuutiksi tekeytymään. Tällä välin voit valmistella täytön.

  4. Jos käytät vaihtoehtoisesti valmis taikinaa muista kaulita taikina valmiiksi ja pitää sitä jääkaapissa sen aikaa kun valmistat täytteen.

Täytteen ohjeet:

  1. Liota suppilovahverot lämpimässä vedessä 10 minuutin ajan. Purista kuiviksi ja aseta sivuun.
  2. Paista sieniä keskilämmöllä laakeassa pannussa oliiviöljyn kera minuutin ajan. Lisää silpottu sipuli, kuullota noin 2 minuutin ajan.
  3. Lisää artisokansydämet ja murskattu valkosipulin kynsi ja freesaa panulla pari minuuttia. Mausta suolalla ja pikkurilla ja ota liedeltä sivuun.

Piirakan ohjeet:

  1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Ota taikina jääkaapista ja aseta hyvin jauhoitetulle pinnalle. Kaulitse 35 cm kokoiseksi pyörehköksi pohjaksi.
  3. Levitä artisokka-sipuli -täyte tasaisesti pohjan päälle, jätä noin 2 cm reunus.
  4. Aseta sienet tasaisesti päälle. Voit myös ensin sekoittaa sienet ja artisokka-sipuli -täytteen keskenään ja levittäää kerralla pohjan päälle.
  5. Taita piirakan reunus täytteen päälle. Sivele taikinan reunat munankeltuaisella. Peitä vain täytteen osa piirakasta aluminifoliolla jättäen taikinan reunan paljaaksi.
  6. Laitapiirakka uuniin noin 30 minuutiksi keskikerrokseen. Anna paistua kunnes taikina ruskistuu. Jätä piirakka jäähtymään nnoin 10 minuutiksi ennen tarjoilua. Bake for about 30 minutes in medium rack, until dough becomes golden brown. When baked, take out of the oven and let it cool for about 10 minutes before serving.
  7. Tarjoile esimerkiksi crème fraîchen ja timjamin kera.

 

Resepti: mydearkitcheninhelsinki.com

 

Tuote on lisätty koriin
Tuote on lisätty koriin

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori ladattu

[CART NAME]

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori poistettu

[CART NAME]

OK
Käytämme tällä sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.